Leadership Performance

“The quality of a leader is reflected in the standarts they set for themselves”

 

De huidige tijd waarin we leven vraagt om een andere manier van leiderschap.

We ervaren het allemaal; de huidige medewerkers van 30 jaar en jonger staan anders in hun werk. Zij zijn over het algemeen goed opgeleid en gewend om belangrijke keuzes te maken in hun leven. Zelfontplooiing en betekenisvol zijn in het leven vinden zij vele malen belangrijker dan een 40 jarig jubileum, dat zien zij eerder als een brevet van onvermogen. Het op ieder moment kunnen beschikken over de juiste informatie is voor hen geen enkel issue. Deze generatie zet de stap van kennis- naar belevingseconomie.

 

Het aansturen van deze medewerkers betekent dat u, als leider, hen faciliteert om hun talenten optimaal in te zetten. Dit type leiderschap ervaart men als charismatisch en inspireert medewerkers u graag te volgen.

Worden charismatische mannelijke of vrouwelijke leiders als zodanig geboren?

Charisma is niet aangeboren, maar aangeleerd. Voor het andere deel is het zelfinzicht hebben en daar naar handelen. Het is ook deels een houding die je kunt aannemen door op gedrag en een aantal kenmerken, uiterlijkheden, en gewoontes te letten. En dat kun je leren.

Charisma gaat namelijk over uitstraling, over hoe anderen jou als persoon zien en ervaren. Charisma zorgt ervoor dat de ander zich gezien, erkend, gehoord en geholpen voelt.

Charismatische mensen hebben oprechte interesse in hun medemens, de ander laten “ shinen” Met woorden die overeenkomen met hun lichaamstaal en mimiek, Je voelt dat iemand echt meent wat hij of zij zegt, en oprecht oog heeft voor jou als persoon

In onze coachingsessies brengen we leiders graag dicht bij hun kern en schenken daarnaast ook aandacht aan alles wat zichtbaar is van de betreffende persoon. Het EEN versterkt het ander. Onze programma’s worden op maat samengesteld.

 

“Being positive in a negative situation is not naive, It’s Leadership”

 

Op het gebied van Leadership Performance biedt ImagoMatch de volgende diensten aan: