Enneagramtraining

” Zelfinzicht is het begin van alle wijsheid “

 

Om mensen intrinsiek te motiveren is zelfinzicht van groot belang.

Gunt u uw mensen meer zelfinzicht? Wilt u nog beter gebruik maken van het potentieel van uw mensen?

Dan is deze enneagramtraining uiterst effectief.

 

Enneagram
 
Het Enneagram is verdeeld in 9 Enneagram-typen. Van alle 9 zit er altijd wel iets in je, maar ieder mens heeft 1 dominant type. Die bepaalt je gedrag, je afweermechanisme, je voorkeuren, je sterke kanten en je beperkingen. Het Enneagram geeft inzicht in wie je echt bent, wat je verborgen talenten zijn en hoe je het optimale uit jezelf kunt halen. Alle types zijn even waardevol en het mag duidelijk zijn dat een goed team bestaat uit zoveel mogelijk variatie. 
 
 
Type 1: De Perfectionist
Type 2: De Helper
Type 3: De Presteerder
Type 4: De Individualist
Type 5: De Waarnemer
Type 6: De Verantwoordelijke
Type 7: De Avonturier
Type 8: De Leider
Type 9: De Bemiddelaar
 
Stel nu dat je van binnen een leider (8) bent, maar anderen zien dat niet, dan werkt dat niet in je voordeel. Daar kunnen wij je mee helpen.
 
Het individuele onderdeel van de training, begint met letterlijk en figuurlijk in de spiegel kijken: zelfinzicht krijgen. Daarna volgen zelfvertrouwen en zichtbaarheid. Op deze wijze weten Zabeth en haar team eventuele ‘mismatches’ tussen wie iemand is en wat diegene uitstraalt in samenspraak wél op elkaar te laten aansluiten. 
Doordat ieder teamlid voor de gezamelijke training weet wat hem/haar drijft in het leven en in het werk zal er als vanzelf respect voor elkaars kwaliteiten zijn. Begrijpen we in het team beter wie het best welke taken op zich kan nemen.

 

Werkwijze en voorbereiding training:

 

Na het intakegesprek wordt een programma op maat samengesteld. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de aandacht op een zo effectief mogelijke manier gaat naar zaken die er voor de teamleden toe doen.

Het programma start voor de trainingsdag met een individueel enneagram type-interview. Hierdoor zijn we zeker van het goede vertrekpunt per deelnemer.

 

Programma:

 

  • Oorsprong van het enneagram
  • Uitleg enneagram
  • Essentie en gedragskant
  • Enneagramtype per persoon in kaart
  • Panel discussie – herkenning bij jezelf, herkenning bij elkaar
  • Kwaliteiten inzichtelijk maken
  • Taken herverdelen

 

Wat levert het op?

 

Deze training leidt tot gedragsverandering vanuit een intrinsieke motivatie. Dit om het beste uit de persoon en het team te halen. De deelnemers hebben meer zelfinzicht en begrip voor anderen.

Meer weten over deze training? Neem contact met ons op. We werken dit proven concept graag uit, in een programma op maat.

 

“Het is veel belangrijker om geïnteresseerd, dan interessant te zijn..”
Interesse in deze dienst? Neem contact op via onderstaand formulier of bel even met +31(0)334952850