Charisma Coaching

Charisma coaching is een inspirerend begeleidingstraject dat zich richt op het (her)ontdekken of verder ontwikkelen van het charismatische overkomen van jou als persoon.

Een vraag die me vaak gesteld wordt: ‘Is charisma aan te leren of word je ermee geboren?’ Of ‘Ben ik charismatisch? Zou je me kunnen helpen om dit te ontwikkelen?’

 

Laat ik eerlijk zijn, een heleboel is te ontwikkelen en aan te leren en waar een wens is , is vaak ook een weg. Maar niet iedereen is in de wieg gelegd om charismatisch te zijn of te worden. En niet iedereen heeft die behoefte.

 

Instinctief weten we allemaal wel wat een charismatisch persoon is. En ieder heeft daarbij ook zijn of haar eigen voorbeelden. De Duitse socioloog Max Weber (1864-1920) gebruikte de term charisma voor het eerst in de betekenis ‘gezag ontleend aan persoonlijke uitstraling’.

 

Nu werk ik inmiddels al 18 jaar aan persoonlijke uitstraling van professionals en denk daarom er ook wel wat van af te weten. Het is zeker niet alleen voorbehouden aan wereldleiders. Charisma is te ontwikkelen, door o.a. coaching, training, ervaring, Oprah Winfrey, bejubeld vanwege haar charisma, dat was niet op haar 20ste.

 

Als we tijdens coaching werken aan persoonlijke uitstraling, gaat het in eerste instantie om alles wat zichtbaar is van iemand, inclusief het non-verbaal gedrag. Dat stukje persoonlijke uitstraling moet bij iemand passen, natuurlijk aanvoelen. Mensen geloven tenslotte eerder wat ze zien dan wat ze horen.

 

Waarom coachen op meer charisma?

Als je een charismatische uitstraling hebt, zullen mensen eerder hun vertrouwen in jou stellen, geboeid zijn door jouw woorden en nieuwsgierig zijn naar jouw nieuwe ideeën. Bovendien hebben charismatische individuen een grotere aantrekkingskracht. We voelen ons sneller geneigd om hen te ondersteunen, wat op zijn beurt bijdraagt aan het bereiken van doelen. Of je nu een artiest bent, een manager, directeur eigenaar, bestuurder, verkoper, leerkracht, arts, consultant, politicus of een ander beroep hebt waar je mensen moet meenemen. Je zou een dergelijk coachingtraject iedereen gunnen.

 

Inzicht is het begin van alle wijsheid.

 

Zelfinzicht-Zelfvertrouwen-Zichtbaarheid -Zelfregie ( 4xZ)

Dit is al jaren een succesvol en vloeiend in elkaar overlopend stappenplan van de coachingtrajecten van ImagoMatch. Wat gaan we doen:

 

Zelfinzicht: ken jezelf ,begrijp jezelf en weet waar je goed in bent en niet.
Zelfvertrouwen: krijg je vanzelf door zelfinzicht en vertrouwen in jezelf. En natuurlijk door coachingsoefeningen waarbij je bepaalde vaardigheden beter onder de knie krijgt zoals; echt luisteren, omdenken, zeggen wat je denkt en voelt, repectvol communiceren & feedback geven, leef je in en vertrouw op jezelf en je keuzes.
Zichtbaarheid: Van een zelfverzekerde lichaamshouding, professioneel videobellen, uiterlijk aanmeten die bij je past, hoe zichtbaar te zijn in een vergadering, groeien naar de functie die bij je past, aanpassen van je linkedin profiel en wat verder relevant voor jou is. Bijvoorbeeld beter zichtbaar zijn, binnen en/of buiten je organisatie.
Zelfregie: Onze coachingsessies zijn er op gestoeld dat je na afloop, begrijpt wie je bent, wat bij je past, waar je naar toe wilt groeien en hoe je dat zelf kunt doen middels een afgestemd stappenplan.

 

Hierna volgt een terugkomsessie gevolgd door een evaluatie. Vervolgens zal ik 1 jaar als je sparringpartner fungeren.

De vier sessies van 3 uur plus 1 terugkomsessie en een follow up van 1 jaar waar ik fungeer als je sparringpartner.

Kosten : €2.888,-

 

Wat krijg je daarvoor:

Intake – 5 sessies 1 op 1  – online training – opdrachten – persoonlijke hand-out – evaluatie – een jaar lang een sparringpartner voor advies.

De sessies zijn inclusief alle voorbereidingen van de coach, werkmateriaal, locatie en catering.

Inschrijven vòòr 15 juni 2023, dan krijg je ook een professionele linkedin fotoshoot cadeau.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Soms moet je veranderen om jezelf te blijven"
Interesse in deze dienst? Neem contact op via onderstaand formulier of bel even met +31(0)334952850