Bedrijfscultuur Zichtbaar

Voor managementteams in veranderingssituaties

Dit praktische trainingstraject is speciaal ontwikkeld voor managementteams. Na een reorganisatie, een bedrijfs- of cultuurverandering wordt vaak vergeten om deze ook praktisch zichtbaar te maken. De nieuwe visie is helder geformuleerd en gecommuniceerd. Maar is deze ook voelbaar?

Mensen geloven eerder wat ze zien, dan wat ze horen. Daarom is het bij veranderingstrajecten belangrijk om de geformuleerde aanpak zichtbaar en voelbaar te maken in het dagelijks handelen. ImagoMatch begint bij het managementteam. Wat straalt het team uit, hoe komen de teamleden over? Samen maken we een plan van aanpak. Daarin beschrijven we welke aspecten uit de (nieuwe) cultuur u meer zichtbaar wilt maken, op welke wijze dat gebeurt, en wie waarvoor verantwoordelijk is in de toekomst.

De interactieve training is deels generiek, maar vooral ook specifiek. Na de training weet iedereen:

  • welk effect hij heeft op anderen en waarom
  • hoe hij overtuigender overkomt en toch dicht bij zichzelf blijft
  • Brainstorm & stappenplan
  • welke zichtbare aspecten worden aangepakt om de bedrijfscultuur voelbaar te maken voor medewerkers, klanten en andere stakeholders

Deze intensieve training geeft het managementteam nieuwe inzichten en versterkt de onderlinge band. De praktische aanpak geeft directe resultaten die zichtbaar zijn in de bedrijfscultuur.

Werkwijze:

  1. type-interview
  2. trainingsdag: zichtbaar en overtuigend in de organisatie vanuit je eigen kracht
  3. Brainstorm & stappenplan
  4. Evaluatie en bijsturing
Bedrijfscultuur-Zichtbaar2
Bedrijfscultuur-Zichtbaar
“Klanten en medewerkers voelen en zien, dat de nieuwe koers van het bedrijf, ook echt een nieuwe koers is. Dat het niet iets is wat morgen weer overwaait.
Het voorbeeldgedrag van het management wordt hierin wel eens onderschat. Eerst zien dan geloven? Eerst geloven dan ga je het vanzelf zien.”
PAGINA TERUG